Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 27. studenoga 2015.

Rafaello OBLATNA



SASTOJCI

10 bjelanjaka
300 g šećera
300 g kokosa
150 g brašna

krema
700 ml mlijeka
70 g brašno tip 400 (oštro)
70 g Gustin
10 žumanjaka
100 g šećer
1 želatina 10 g
100 g bijela čokolada
150g maslaca ILI NE ako želite maslac
200ml slatkog vrhnja
ribana bijela čokolada ILI PO želji Kokos
3 lista velikih oblatni

PRIPREMA
stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim Lagano umješaj kuhačom Suhe sastojke koje Ste dobro sjedinili.
Smjesu rasporedite na tri, a može i na DVIJE oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 Minuta. Ja Sam Sve tri ispekla odjednom na 160.
ispečene Kore malo pritisnuti da se NE dižu. (ja Sam stavila protvan)

želatinu namočite da nabubri u Vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan Dio mlijeka i dobro izradite brašno, Gustin, žumanjke i šećer, TE u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. KADA se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 Minuta.
KADA JE krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno Lagano mješajući da se NE uhvati Korica.

ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam Lagano 5 Minuta DOK SE ohladi ja Onda se Više NE stvara Korica.

u skroz hladnu kremu uješati 200 ml slatkog vrhnja ulupanog, A NE ako želite vrhnje možete umjesto njega dodati 150 g maslaca.

na svaku Koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ILI kokosom, A TKO želi može staviti i glazuru ILI CAK ulupano slatko vrhnje ...... .. mašti na volju.

Kore Su ispočetka krckave Kao puslice, Ali nakon nekog VREMENA popusti i Bude mekana. Meni JE Gust onako krckavo jesti, A Vama odvolje.

htjela Sam Jos dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni ......... .. moja IMA Dosta jak grijač.

Nema komentara:

Objavi komentar