Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 27. studenoga 2015.

SELJAČKI LONAC KAKO JE SAMO DOBAR OVO MORATE PROBATI…



ovako ga ja pravim, mozda se nekom svidi
Sastojci

300g mljevenog mesa
1 luk
1 cehne bijelog luka
5-6 krompira

1 koncentrat od rajcice (70g)
so, biber, crvena mljevena paprika
1 kafena kasika suhog persuna
4 mrkve
2 rajcice
300ml povrtnog temeljca
1 konserva crvenog graha (255g)
ulje
1/2 kafene kasike secera
Priprema

1.
Zagrijat ulje u dubljoj tavi, przit meso, dodati oba sjeckana luka, dodat i krompir rezan u kocke pa zacinit sa so, biberom i paprikom. Dodati koncenrat dobro promijesat pa preliti sa temeljcom, dodat secer, sjeckanu mrkvu, persun i pustit da se kuha, povremeno dodavat vode pomalo.Ubacit sjeckanu rajcicu.
Pred kraj kuhanja dodat opran grah, sve dobro promjesat i zacinit na kraju.

2.
Razne kombinacije povrce su moguce, stavite sta volite i sta se nade u kuci: paprika, grasak itd.
Posluživanje

Posluzit vruce uz hljeb. Moji vole svi.

Zelim vam ugodan tek!!!

Nema komentara:

Objavi komentar