Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

TAČKA NA “i” TORTA: Svi koji su je probali ostali su oduševljeni mekanim čokoladnim biskvitom, nježnom kremom koja se topi u ustima i lijepom izgledu! DEFINITIVNO NAJLJEPŠA TORTA KOJU SAM RADILA



2 jaja L veličine
100 g maslaca sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
15 g kakaa
1 žličica Praška za pecivo
50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa)
Svijetla krema:
300 g čokolade Bijele
125 ml - 1/8 l vrhnja za troske *
500 g svježeg sira (40%)
375 ml - 3/8 l vrhnja za šljake
2 šlagfixa
Tamna krema:
200 g tamne čokolade (najmanje 50% kakaa)
125 ml - 1/8 l vrhnja za troske *
120g svježeg sira (40%)
187,5 ml - 3/16 l vrhnja za šljake
1 šlagfixa

Priprema:
1.
Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje.
2.
Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
3.
Smjesu izliti U kalup za tortu, TE poravnati. Zagrijati pećnicu i peći Oko 25 Minuta na 180 ° C. Biskvit ostaviti da se Hladi u kalupu.
4.
Kad se biskvit ohladio, izvaditi GA Iz kalupa i prerezati na pola.
Jednu polovicu biskvita (rezana strana PREMA Gore) položiti na tanjur za tortu. Obložiti GA kalupom za torte promjera 26cm Koji Ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6).
5.
Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za troske * JE otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati otopljenu čokoladu u.
OSTATAK šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi OD sira i staviti na hlađenje
6.
Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za troske * JE otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati otopljenu čokoladu u.
OSTATAK šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi OD sira i staviti na hlađenje

7.
Polovinu Bijele kreme sam cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).
8.
Tamnom kremom napraviti krug UZ utrljati obruča.
Zatim UZ Taj krug napraviti krug svijetlom kremom.
Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom DOK SE NE pokrije kompletan biskvit.
9.
Za Drugi sloj kreme ponoviti Isti postupak, početi s vanjske Strane PREMA Centru biskvita ja Iznad tamne kreme raditi Krug svijetlom kremom, A Iznad svijetle kreme raditi Krug tamnom kremom, DOK SE NE napravi Drugi sloj kreme.
Prekriti drugom polovicom biskvita.
10.
OSTATAK svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi muški točkice. Tortu Preko noći staviti da se ohladi.
Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku.
Utrljajte torte ukrasiti čokoladnim srcima BSG čokoladnom ogradicom.

Nema komentara:

Objavi komentar