
Sastojci
za tijesto potrebno je:
1kg. namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
1 vrećica Praška za pecivo
Malo Soli
žličica sode bikarbone
320ml. čvrstog jogurta
200ml. ulja (ja Sam koristila pola obično, Pola maslinovo)
2 žumanjka
za Kvasac potrebno je:
200ml. mlačnog mlieka
1 vrećica kvasca trenutno Dolcela BSG 4 žličice ukoliko koristite veca pakiranja
1 žličica šećera
Priprema
1.
izmiješajte skupa brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu.
2.
u Salici mlačnog mlijeka izmiješajte žličicu šećera i kvasac.kada se Kvasac "Digne" ja zapjeni na toplom mjestu, Lagano GA dodajte u smjesu OD brašna.
3.
zatim Ostale sastojke, jogurt, ulje i žumanjke.
zamijesite tijesto, zamotajte u plastičnu foliju BSG vrećicu i ostavite u frižider.prije upotrebe mora "odležati" -odstajati najmanje 2 sata u frižideru.
Posluživanje
dobro zamotano može stajati i raditi 8-dana.svaki stavio uzeti What time is potrebno OSTATAK vratiti u frižider.
OVO JE tijesto Idealno za zaposlene Žene i KADA nemamo Puno slobodnog VREMENA, da pripremamo nešto kompliciranije, za goste, Jr VEC imamo pripremljeno tijesto sam JE VEC pola- posla odrađano ai za blagdane Koji Ce Nam Brzo doci.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar