
Predivna tortica NE Previse slatka jednostavna za napraviti Dosta JE dođe
SASTOJCI
Biskvit
10 bjelanaca
20 kašika šećera
150 gr kokosovog brašna
Krema
10 žumanaca
15 kašika šećera
8 kašika gustina (napuniti kašiku sa malim brežuljkom: D)
8 dl mlijeka
250 gr maslaca / margarina
100 gr čokolade za kuhanje
100 gr mljevenog Plazma keksa
100 gr mljevenih Badema
1 dl vrhnja za umućkanog šljake
Dekoracija
2-3 kašike mljevenih Badema
1 dl vrhnja za umućkanog šljake
po 2-3 kašike odvojit OD kreme
PRIRPEMA
Umutiti bjelanca pjenasto pa dodati šećer i umutiti čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno i umiješati GA Lagano drvenom kašikom NE mikserom. Izručiti u pleh 40 × 50 cm obložen papirom za pečenje i peći u pećnici ugrijanoj na 175 VEC stupnjeva. Peci Oko 30-ak Minuta.
Za kremu dobro umutiti žumanca sa šećerom, umiješati Gustin dodajući malo mlijeka (Oko 1 dl) i sa ostatkom prokuhanog mlijeka skuhati gustu kremu nalik na Puding. Dobro ohladiti.
U ohlađen krem dodati razmekšan maslac BSG Margarin BSG Pola-pola ... Dobro sjediniti u kremastu smjesu pa podijeliti na Dva dijela.
U jedan staviti otopljenu čokoladu Dio ja Plazma keks. U Drugi Dio dodati mljevene bademe OD kojih malo ostaviti za dekoraciju i umućkan šljake.
Kreme dobro izmiješati. Biskvit presjeći na Dva dijela za četvrtastu tortu.
Na donji biskvit staviti prvo tamni krem, na Taj IDE svijetli krem Pa gora biskvit. Sljedeći premaz IDE prvo svijetli krem, na Taj tamni krem ja POSLIJE dekoriranje.
POSLUZIVANJE
Nema komentara:
Objavi komentar