
Kad se spoje grcka i talijanska kuhinja,nastane divan brz i lagani ;-) obrok.Uzivajte!
Sastojci 2 osobe
Sir:
200g ferta sira ili slanog po želji
2 svježe rajčice
1 jaje
10-tak listova bosiljka
2žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
Ostalo:
1-2žličice aceto balsamico/svjetli
1žlica maslinovog ulja
10-tak maslina
1žlica pesta/opcionalno
sol,papar
Priprema
1.
Narezite feta sir,pazite da vam se ne raspadne.Umjesto feta sira mozete koristit slani sir po ukusu.
Nasjeckajte svjezi bosiljak .
Uposudicu stavite jaje lagano/malo pososlite i poparite dodajte najsjeckani bosljak .Dobro pomijesajte.
Narezite rajcicu na fetice.Lagano je pososlite .Odlozite .
U drugu posudicu stavite brasno.
Uvaljajte feta sir prvo u jaje a zatim u brasno ,pazite da cijeli bude od jaja i sda se na stijenke uhvati nasjeckani bosiljak.
Potom uvaljajte u brasno.
Preprzite na zaf+grijanom maslinovom ulju par minuta da uhvati finu boju.
Odlozite na toplom dok ne ispecete cijeli sir .

Servirajte na tanjuru sa feticama rajcice .Posuto svjezim bosiljkom.U sredini stavite masline .Sve pokapajte maslinovim uljem,aceto balsamicom i pestom/opcionalno.

Nema komentara:
Objavi komentar