Klikom na sliku Ispod zatvarate prozor


petak, 20. studenoga 2015.

Feta saganaki caprese



Kad se spoje grcka i talijanska kuhinja,nastane divan brz i lagani ;-) obrok.Uzivajte! 

Sastojci 2 osobe

    Sir:
    200g ferta sira ili slanog po želji
    2 svježe rajčice
    1 jaje
    10-tak listova bosiljka
    2žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)

    Ostalo:
    1-2žličice aceto balsamico/svjetli
    1žlica maslinovog ulja
    10-tak maslina
    1žlica pesta/opcionalno
    sol,papar

 Priprema

    1.

    Narezite feta sir,pazite da vam se ne raspadne.Umjesto feta sira mozete koristit slani sir po ukusu.

    Nasjeckajte svjezi bosiljak .

    Uposudicu stavite jaje lagano/malo pososlite i  poparite dodajte najsjeckani bosljak .Dobro pomijesajte.

    Narezite rajcicu na fetice.Lagano je pososlite .Odlozite .

    U drugu posudicu stavite brasno.

    Uvaljajte feta sir prvo u jaje a zatim u brasno ,pazite da cijeli bude od jaja i sda se na stijenke uhvati nasjeckani bosiljak.

    Potom uvaljajte u brasno.

    Preprzite na zaf+grijanom maslinovom ulju par minuta da uhvati finu boju.

    Odlozite na toplom dok ne ispecete cijeli sir .



Servirajte na tanjuru sa feticama rajcice .Posuto svjezim bosiljkom.U sredini stavite masline .Sve pokapajte maslinovim uljem,aceto balsamicom i pestom/opcionalno.







Nema komentara:

Objavi komentar